Om birgitta och skrivande

Född och uppvuxen i Vänersborg.

Studerat i Göteborg och Lund och blev kvar i Skåne under nio år. Flyttade sedan med man och två barn tillbaka till Vänersborg och blev kvar i ca 25 år. Arbetade som sekreterare och projektledare på Volvo Aero i Trollhättan.

Återvände till Skåne, där familjen år 2000 köpte en hästgård i Anderslöv.

När barnen flykttat hemifrån såldes gården och Birgitta och mannen flyttade till Kristianstad för att komma närmare tre av de fem barnbarnen.

Efter fem år i nybyggt hus i Balsby/Kristianstad var det åter dags att återvända till hemstaden Vänersborg. Flyttade in i nybyggt hus i december 2022 och håller nu på  att bygga upp en helt ny trädgård igen.


De månatliga träffarna med skrivarvännerna i Lövhögen avser Birgitta att fortsätta med liksom att vara medlem i Litteraturrundan.


Mina böcker


Den ljusnande framtid


Nettan träffar Fredrik. De kommer från olika uppväxtmiljöer men upptäcker att de hade samma värderingar i livet.

Efter en kort tid förlovar de sig.


Fredriks föräldrar har bott i sitt hus i Thailand ett halvår och Nettan ska för första gången möta sina blivande svärföräldrar.


Utdrag: Nettan kände sig inte helt bekväm i huset som utstrålade lyc och god kvalitet. Hon blev lite rädd för vd hon gett sig in på.
Efter strid kommer frid


Signe är lärare i franska och svenska, har lägenhet i Göteborg men även ett torp som ligger granne till den gård hon växte upp på. När hon inom en kort tid förlorar båda sina åldrade föräldrar, klarar hon inte av att se föräldragården utan beslutar sig för att sälja den. Förhållandet till den unga köparen Emma blir frostigt.


Utdrag: Signe suckar där hon står på trappan och tittar sig omkring. Plötsligt upptäcker hon att gräsklipparen står kvar ute under det stora äppleträdete.  Hur kan jäntan vara så slarvig och låta den stå ute? Snabbt skyndar hon in på granntomten och kör in pappa Tores stolthet i ladan. Det är tur att hon finns i närheten och kan hålla koll.


Livets krokiga stig


Signe och Emma återkommer från en gemensam semester i Frankrike.

Nu är det åter vardag och de har båda olika problem att ta itu med.


Utdrag: När Emma vaknade upp i sitt gamla flickrum visste hon först inte riktigt var hon befann sig. Hon tittade runt på idolbilderna på väggarna, flickböckerna i den vita bokhyllan, skrivbordet med ett hjärta som hon  ristat in en gång då hon varit kär. Hon skämdes lite när hon såg det. Mamma hade inte blivit glad. Men en tonårsförälskelse måste ju levas ut på något sätt, särskilt när objektet för hennes förälskelse inte hade en aning om hennes känslor.


Jag är också en av författarna i litteraturrundans antologi "Om rätten till Orden" som kommer att släppas och säljass på Bokmässan i Lund den 25 november 2023.

Kan det vara så?


Tina och Nettan arbetar båda på ett medelstort företag och är vänner även utanför jobbet. De har abonnemang och går regelbundet på teater. Ibland kan det hända saker som är lika spännande utanför scenen. Eller hur?


Gunnar är gift med Karin. Hon är en trevlig, charmerande kvinna som arbetar som advokat. Hon och Gunnar har tvillingflickor i tonårsåldern. 


Utdrag: Gunnar hade jobbat mycker mer övertid nu än tidigare. Hon kände sin man så väl, något var inte som det skulle. Ibland var det som om han gick och bar på en hemlighet.
Jag är också en av författarna i litteraturrundans antologi "Om rätten till min egen död"